Deckscape perhepakopelit

Deckscape - Paljon pulmia pienessä paketissa


Deckscape-pelit ovat korttipakan muodossa olevia pakohuonelautapelejä. Ne eivät tarvitse nettiyhteyttä, appeja, teippiä, saksia, tai mitään muutakaan ylimääräistä välineistöä. Deckscapet ovat aina heti valmiita pelattavaksi. Taskuun mahtuvan kokonsa ansiosta ne on helppo ottaa mukaan kyläilemään mennessä tai matkalle lähtiessä. Niitä voi pelata missä tahansa mistä löytyy hyvin valaistua pöytä- tai lattiatilaa ja mukavia istuimia tunnin tai puolentoista ajaksi.

:: Ei ehkä vaikuttavin, vaan silti vaikuttava

Toisin kuin monet isommat, näyttävämmät ja monimutkaisemmat pakolautapelit, Deckscape-sarjan korttipakat ovat selvästi yksinkertaisempia toteutukseltaan ja siinä piileekin iso osa niiden viehätystä. Kunkin Deckscape-seikkailun aihe tulee vahvasti esiin sekä tehtävissä, että upeasti teemaa mukailevissa kuvituksissa. Tarinat kulkevat nekin onnistuneesti mukana ja mitä paremmin niihin uppoutuu, sitä intuitiivisemmin tehtävät yleensä ratkeavat.:: Pari on paras pelaajamäärä

Suosittelemme, että pelaatte Deckscapeja korkeintaan kolmen pelaajan voimin. Vaikka kortit ovatkin perinteisiä pelikortteja suurempia, ne eivät silti ole suurensuuria. Koska kortteja ei kannata nostaa pakan päältä pois ennen tehtävän ratkaisemista, on kaikkien pelaajien mahduttava katsomaan pakan päällimmäistä korttia vaivatta. Kahdestaan pelatessa pelin vaikeustaso on yleensä sopivimmillaan, mutta näitä voi, Crew vs Crew -merirosvopeliä lukuunottamatta, pelata onnistuneesti yksinkin.

Vain Crew vs Crew: The Pirates' Island sopii 4-6 pelaajalle, sillä siinä jakaudutte kahteen joukkueeseen. Jos pelaajia on paljon enemmän, on parempi ostaa useampi pakka haluttua teemaa ja jakaa porukka pienempiin ryhmiin. Jos haluatte kaikki kokea saman pelin samaan aikaan, hankkikaa samaa peliä useampi kappale. Voitte myös hankkia monta erilaista Deckscape-peliä ja pelata niitä 1-3 hengen joukkueina vuorotellen. Kortteja ei töhritä, taitella tai leikellä pelaamisen aikana, joten pelit ovat järjestelyn jälkeen heti uudelleen pelattavissa.

Deckscapet ovat englanninkielisiä, mikä on hyvä huomioida porukkaa pienempiin ryhmiin jakaessa.:: Suloisen simppelit säännöt

Deckscapeja pelataksenne teidän ei tarvitse päntätä paksua sääntövihkoa tai yrittää muistella kesken pelin miten niiden pykälät menivätkään. Pakan päällimmäisen kortin näkyvä puoli kertoo aina kaiken oleellisen. Kortteja ei nosteta pakasta, ennen kuin teillä on siinä kerrottuun tehtävään vastaus valmiina. Kortin takaa paljastuu vastaus tehtävään ja tiedätte heti oliko veikkauksenne oikein vai väärin.

Tämä on sekä hyvä, että huono asia. Hyvää on se, että Deckscapeissa on mahdotonta jäädä jumiin, pelissä etenee aina kortin ympäri kääntämällä. Huono puoli on se, että kun kortin kääntää ympäri, ette saa enää uutta arvausmahdollisuutta. Kortin kääntämisen sijaan kannattaakin käyttää vinkkikorttia ahkerasti hyväkseen. Jos ette ole varmoja vastauksesta, katsokaa mitä vinkkikortissa lukee. Jos olitte oikeassa, vinkki vahvistaa sen. Jos olitte hakoteillä, vinkki ohjaa oikeaan suuntaan ja saatte vielä toisen tilaisuuden miettiä vastausta. Vinkin lukemisesta ei tule pelissä virhepisteitä.

Korttien yläkulmassa olevista numeroista ei tarvitse pelin aikana sen kummemmin välittää, ne eivät kerro missä järjestyksessä tehtävät tulee suorittaa. Niiden avulla saatatte jakaa pakkaa useampaan osaan pelin aikana ja löydätte oikean vinkin oikeaan tehtävää. Numeroiden merkitys korostuu vasta pelin päätyttyä, kun haluatte järjestää kortit takaisin alkuasentoon, eli numerojärjestykseen, seuraavia pelaajia varten.:: Deckscapeja joka makuun

Deckscape-valikoimasta löydät varmasti vähintään yhden pakan, jonka teema vaikuttaa kiinnostavalta. Voit aloittaa Deckscapeihin tutustumisen mistä tahansa pelistä.

Koska kyseessä on korttipakan muodossa oleva peli, jonka pelaamiseen ei tarvita elektronisia laitteita, ei Deckscape-sarjan mukana tule omia musiikkiraitoja. Löytääksesi pelihetkeen sopivaa musiikkia, käytä kunkin pelin esittelyssä mainittujen hakusanojen kanssa sanoja board game, ambient tai instrumental. Pelimusiikin valinta ei ole välttämätöntä, mutta se syventää pelinautintoa selvästi.

Löydä oma Deckscape-suosikkisi!Takaisin blogiin

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista ja kommentit luetaan läpi ennen niiden julkaisua.

50 Clues Leopold ja Maria -trilogiat pakohuone lautapeli kauhupakohuone

50 Clues, kun toivot olevasi väärässä

Tämä pelisarja vie sinut pakolautapelien pimeälle puolelle. Leopold ja Maria trilogiat eivät sovi henkiöille, joita väkivalta kauhistuttaa.

Osta jos uskallat
Box ONE pakohuone lautapeli yhdelle

Box ONE nyt vihdoin saatavilla Suomesta!

Suursuosion maailmalla saavuttanut Box ONE by Neil Patrick Harris -pakohuonelautapeli saatavilla nyt Aprikoin verkkokaupasta.

Osta Box ONE by Neil Patrick Harris