Ohjeet pelien resetointiin

Aprikoin verkkokaupassa myynnissä olevat pelit ovat kaikki tavalla tai toisella resetoitavissa, eli palautettavissa takaisin pelikuntoon. Olettaen, että peli on pelattu siten ettei siihen ole suoraan piirrelty kirjaimia tai tehty muita merkintöjä. Joissain peleissä tärveltymistä ei voi välttää, mutta silloin peliin on saatavilla erillinen resetointipakkaus.

Vinkit siistiin pelaamiseen

Jos mietit miten saat pelisi pysymään varmasti siistinä ja pelikunnossa seuraavalle pelaajalle, käy lukemassa Aprikoin blogista mitä tosiharrastajan työkalupakista löytyy:

Riittääkö pelkkä äly ja kynä pakolautapelin pelaamiseen?

Ohje pakopelin tai rikosmysteerin resetointiin uudelleen pelaamista varten

Pako- ja rikosmysteeripelien resetointiohjeet

Alta löydät ohjeet Aprikoin valikoimissa olevien rikosmysteerien ja kotipakopelien uudelleenpakkaamiseen. Jos et löydä ostamasi pelin resetointiohjetta tältä sivulta, se on todennäköisesti niin helppo resetoitava, ettei se kaipaa erillistä ohjetta.


50 Clues -sarja

50 Cluesit ovat yksinkertaisia resetoida. Laita kortit takaisin numerojärjestykseen niin, että kortti nro 1 on päällimmäisenä. Kortit tulee luonnollisesti laittaa pakkaan niin päin, että kortin takapuoli on ylöspäin ja tehtäväpuoli alaspäin.

Bluefish Games - The Curious Elevator of Mr. Hincks

The Curious Elevator of Mr. Hincksin pelaamisen aikana yksi sen sisältämistä vihjeistä saattaa kokea tiettyjä... ehm... seuraamuksia, mutta sekin on resetoitavissa. Ohjeet pelin resetointiin löydät täältä.

Bluefish Games - The Curious Stairs of Mr. Hincks

The Curious Stairs of Mr. Hincks on helppo resetoitava. Avaa ja suorista pelin aikana kootut pahviset vihjeet ja laita ne muiden papereiden kanssa laatikkoon haluamassasi järjestyksessä. Vihjeiden järjestyksellä ei ole väliä, kahta paperia lukuunottamatta, sillä kaikkea mahdollista saa tutkia heti pelin alkumetreiltä lähtien. Laita päällimmäiseksi laput joissa lukee "Not part of the game" ja "Hello there, friends".

Box ONE by Neil Patrick Harris

Box ONEn resetointiohje löytyy tästä linkistä. Varoitus! Linkki vie suoraan videoon, jossa näytetään kuinka peli resetoidaan. Älä avaa linkkiä ellet ole pelannut peliä.

Cluebox - Cambridge Labyrinth

Cambridge Labyrinth -pulmakuution resetointiohjeen löydät tästä linkistä sivun loppupuolelta kohdasta "Resetting the box".

Cluebox - Davy Jones Locker

Davy Jones Locker -pulmakuution resetointiohjeen löydät tästä linkistä sivun loppupuolelta kohdasta "Resetting the box".

Cluebox - Schrödinger's Cat

Schrödinger's Cat -pulmakuution resetointiohjeen löydät tästä linkistä sivun loppupuolelta kohdasta "How to reset the box".

Cluebox - Sherlock's Camera

Sherlock's Camera -pulmakuution resetointiohjeen löydät tästä linkistä sivun "Reset"-välilehdeltä.

Consulting Detective Sherlock Holmes: Baker Street Irregulars

Jokaisen tapauskansion ensimmäisellä sivulla lukee monesko rikostapaus on kyseessä. Laita alimmaiseksi "Case ten" ja päällimmäiseksi "Case one". Näiden päälle tulee listaus tiedonantajista, kaikki sanomalehdet, kartta, osoitekirja ja lopuksi pinon päällimmäiseksi vihko, jonka kannessa lukee "Rules".

Deckscape-sarja

Deckscapet ovat yksinkertaisia resetoida. Järjestä pakan kortit pelin jälkeen takaisin numerojärjestykseen niin, että numerot ovat aina kortin vasemmassa yläkulmassa ja kortti nro 1 on pakan päällimmäisenä.

Decktective-sarja

Decktectivet ovat helppoja resetoitavia. Pussita punaiset klipsit omaan pussiinsa, pura 3D-rikospaikka ja järjestä pakan kortit takaisin numerojärjestykseen niin, että numerot ovat aina kortin vasemmassa yläkulmassa ja kortti nro 1 on pakan päällimmäisenä.

Detective Stories -sarja

iDventuresin Detective Stories -rikosmysteeripeleissä riittää kun kaikki todistusaineisto on mukana laatikossa. Järjestyksellä ei ole niin suurta väliä, koska kaikkea mahdollista saa tutkia heti pelin alkumetreiltä lähtien. Paperit onkin ennemmin hyvä sekoittaa, kuin pitää siinä järjestyksessä, johon ne oman pelin aikana järjestyivät.

Laita kuitenkin kaikkein päällimmäiseksi vinkkisivulle ohjaava paperi, joissa lukee "Dear detectives" ja sen kaveriksi aloituskirje, joka alkaa sanoilla "Hello stranger" tai "Dear researcher".

Fairy Tale Files

Society of Curiositiesin Fairy Tale Files -pelit on helppo resetoida. Aloita laittamalla roomalaisilla numeroilla merkityt kortit päällekkäin niin, että alimmaiseksi tulee isoin numero ja päällimmäiseksi numero I. Kuvapuoli alaspäin ja numeropuoli ylöspäin, tottakai. Sinetillä suljetun kirjeen sisään tulevat hahmokortit, sanomalehti, "Do not open" -kortti ja mahdollisesti "Crime scene"-kuva, ellei sen toisella puolella ole roomalaista numeroa. Numerolla merkitty "Crime scene" kuuluu numeroitujen lappujen kanssa yhteen. Laita pinon päällimmäiseksi lappu, jossa lukee "Look no further!" ja sujauta koko nippu takaisin Fairy Tale Files -kirjekuoreen.

Mini Mysteries - The Egyptian Enigma

The Egyptian Enigma -pelissä avataan paljon kirjekuoria, joiden jokaisen sisältö selviää tästä linkistä.

Never House

Tarvitset DarkParkin Never Housen resetointiin erikseen ostettavan resetointipakkauksen, jonka löydät täältä. Yksityiskohtaiset ohjeet pelin resetointiin löydät tästä linkistä.

Scooby-Doo: Escape from the Haunted Mansion

Scooby-Doo -perhepakopelin resetointiohjeet löydät tämän linkin takaa.

PostCurious - Adrift

Adrift-kotipakopelin resetointiohjeet löydät tämän linkin takaa.

PostCurious - The Emerald Flame

Saatat tarvita The Emerald Flamen resetointiin erikseen ostettavan resetointipakkauksen. Yksityiskohtaiset ohjeet pelin resetointiin löydät tästä linkistä.

PostCurious - The Light in the Mist

The Light in the Mist -kotipakopelin resetointiohjeet löydät klikkaamalla tästä linkistä.

PostCurious - Threads of Fate

Threads of Fate -pakopelin resetointiohjeet löydät tämän linkin takaa.

Unlock!-sarja

Unlockit ovat helppoja resetoitavia. Riittää, että kortit ovat numero- ja kirjainpuoli ylöspäin ja pakan päällimmäisenä on pelin aloittava tarinakortti. Halutessasi voit järjestää kortit aakkos- ja numerojärjestykseen, jolloin haluttu kortti löytyy pelatessa pakasta nopeammin.

Resetointiohje uusintapelaamista varten Aprikoi Gamesin pakopeleille ja rikosmysteereille