pakohuonepelin tarvikkeet

Riittääkö pelkkä äly ja kynä pakolautapelin pelaamiseen?

On olemassa kahdenlaisia pakolautapelejä. Niitä, jotka pelaamisen aikana rikkoontuvat uudelleenpeluukelvottomiksi ja niitä, jotka ovat tehtäviltään kerran pelattavissa, mutta säilyvät pelikuntoisena seuraavallekin pelaajalle.

Aprikoi Games suosii pelejä joita ei pelaamisen aikana rikota tai töhritä pelikelvottomaan kuntoon. Jos pelissä onkin jotain tarkoituksella tärveltävää, on peliin saatavilla resetointipakkaus, jolla peli on taas palautettavissa alkuperäiseen loistoonsa.

Pakopeliharrastuksesi ansiosta tulet kuitenkin todennäköisesti törmäämään myös niihin peleihin, jotka on tarkoituksella suunniteltu täysin kertakäyttöisiksi. Tällaisten pelien osia taitellaan, leikellään ja niihin piirrellään viivoja tai kirjaimia. Tuhon ja töhryjen vuoksi peliä on mahdoton antaa eteenpäin uudelleen pelattavaksi.

pakopelaajan pulmapakki

:: Kun peli kärsii, pelisuoritus paranee

Lähtökohtaisesti pakolautapeli tarjoaa parhaan kokemuksen silloin, kun pelaat pelin siten kuin se on suunniteltu pelattavaksi. Tämä tarkoittaa pelin omien sääntöjen noudattamista, pelisuunnittelijoiden aivoitusten mukaan ajattelemista, sekä toisinaan myös peliesineiden tuhoamista ja tärvelemistä.

Monet nerokkaat ja hauskat tehtävät vaativat uskallusta tehdä vaadittavat kirurgiset ja taiteelliset toimenpiteet. Mitä rohkeammin lähestyt pelin tehtäviä, sitä todennäköisemmin selviät niistä mahdollisimman vähillä vinkeillä.

:: Ääritärkeä pakohuonehuomautus!

Painotettakoot tässä vaiheessa, että oikeassa pakohuoneessa peliesineisiin kynällä piirtely ja niiden tahallinen turmeleminen aiheuttaa pelin keskeytymisen ja johtaa pahimmillaan huoneesta poistamiseen! Tämä blogikirjoitus käsittelee ainoastaan kotona pelattavia, pääasiassa pahvista ja paperista tehtyjä pakolautapelejä.

Asia sisäistetty? Hyvä, jatketaan.

pakohuoneessa ei saa käyttää voimaa tai rikkoa esineitä

:: Kaikki säpäleiksi, kiitos

Tärveltäviksi tarkoitettujen pakolautapelien isoimpana ongelmana on se, että niistä ei voi etukäteen tietää kuinka täydellisesti ne vaurioituvat pelaamisen aikana. Tuhoutumisprosenttia ei nimittäin erikseen ilmoiteta pelin kannessa.

Ärsyttävintä on huomata pelin loppupuolella, että koko pelissä ei ollutkaan kuin pari hassua tehtävää, joissa pelin esineistöä leikellään tai töhritään. Jos niistä olisi selvinnyt eteenpäin puhtain- ja ehjin paperein, olisi peli vielä eteenpäin annettavissa. Kertakäyttöisyys ja tuhoava pelimekaniikka olisi huomattavasti helpompi hyväksyä, jos suurin osa pelistä olisi pelin päätyttyä käyttökelvottomassa kunnossa.

:: Vaihtoehtona varjelu

Täystuhotyyppinen pelitapa ei ole onneksi ainoa vaihtoehto. Voitte lisätä haastetta peliin sillä, että ratkaisette tuhottavaksi tarkoitetut pulmat pelin alkuperäisiä osia tärvelemättä. Pelitavasta on hyvä keskustella muiden pelaajien kanssa ennen peliä, jotta se ei tule kenellekään yllätyksenä.

Alkuperäistä välineistöä vaaliva pelitapa vähentää myös näppäryysstressiä, kun leikkely ja piirtely ei kohdistu alkuperäisiin vihje-esineisiin. Teidän ei tarvitse jännittää sitä osaatteko käyttää saksia tarpeeksi taidokkaasti heti ensiyrittämällä tai piirsittekö oikeat kirjaimet ja numerot oikeisiin lokeroihin. Voitte aina yrittää tehtävän ratkaisemista uudelleen.

pakolautapelaajan työkalut

:: Pulmapakin perusvälineet

Silputtavaksi suunnitellun ja töhrittäväksi tarkoitetun pakolautapelin pelaaminen hyväkuntoisena alusta loppuun vaatii tähän tarkoitukseen kootun varustelaatikon. Kerätkää laatikkoon ennen pelin alkua seuraavat välineet:

1. Kynä ja paperia

Muistiinpanojen tekemiseen.

2. Leivinpaperia

Kuvioiden läpipiirtämiseen ja jäljentämiseen, helppo leikata ja taitella.

3. Sakset

Leivinpaperiin piirrettyjen kuvioiden leikkelyyn ja muuhun paperinsilppuamiseen.

4. Läpinäkyvä muovinen kansiotasku + ohut valkotaulutussi

Vihjeiden suojaamiseen ja niiden päälle merkintöjen tekemiseen. Kun pelissä tulee vastaan vihje, johon on tarkoitus piirtää numeroita, kirjaimia, viivoja tai muita kuvioita, sujauta se muovitaskuun ja piirrä tarvittavat merkinnät tussilla muoviin alkuperäisen vihjeen sijaan.

5. Voittovihko

Tulosten merkisemiseen. Kirjoita vihkoon pelin jälkeen haluamasi tulokset ja tunnelmat. Tästä on erityistä hyötyä harrastuksen edetessä, kun haluat muistaa kenen kanssa pelasit minkäkin pelin, kauanko teillä meni aikaa, montako vinkkiä otitte, millaiset olivat pelin jälkitunnelmat ja kenelle voisit suositella peliä.

6. Tilpehöörit ja tulostin

Yllämainittujen lisäksi saatat huomata tarpeelliseksi lisätä laatikkoon muitakin esineitä, kuten teippiä, viivottimen, suurennuslasin, narua, värikyniä, värillisiä tusseja ja peilin. Niille saattaa tulla joskus käyttöä.

Nykyaikaisempien välineiden, kuten tulostimen, tabletin ja piirrosohjelmien käyttö on tottakai myös sallittua, mutta ne sopivat harvemmin yhteen pelin teeman kanssa. Jos kesken pelin tulostimen luona ravailu ei peliporukkaanne haittaa, käyttäkää ihmeessä myös sitä apuna tehtävien ratkomisessa.

pakolautapelin pelaamisessa tarvittavat välineet

:: Aprikoi Gamesin peleissä netti, kynä ja paperi riittävät

Nyt kun kaikki apuvälineet on lueteltu, muistutettakoot vielä, että Aprikoi Gamesin valikoimista löytyvät pelit, Never Housea lukuunottamatta, ovat kaikki pelattavissa niiden vihjeitä sotkematta tai rikkomatta. Osa peleistä tarvitsee internetyhteyden ja osa pärjää ilman, mutta kaikille on yhteistä se, että ne säilyvät oletuksena ehjänä seuraaville pelaajille.

Valitse verkkokaupasta oma alusta-loppuun-ehjä suosikkipelisi!
Takaisin blogiin

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista ja kommentit luetaan läpi ennen niiden julkaisua.

50 Clues Leopold ja Maria -trilogiat pakohuone lautapeli kauhupakohuone

50 Clues, kun toivot olevasi väärässä

Tämä pelisarja vie sinut pakolautapelien pimeälle puolelle. Leopold ja Maria trilogiat eivät sovi henkiöille, joita väkivalta kauhistuttaa.

Osta jos uskallat
Box ONE pakohuone lautapeli yhdelle

Box ONE nyt vihdoin saatavilla Suomesta!

Suursuosion maailmalla saavuttanut Box ONE by Neil Patrick Harris -pakohuonelautapeli saatavilla nyt Aprikoin verkkokaupasta.

Osta Box ONE by Neil Patrick Harris