Ohjeet PostCuriousin Adrift -pakopelin resetointiin

Tältä sivulta löydät Adrift-pakolautapelin resetointiohjeet.

VAROITUS: Jos et ole pelannut kyseistä peliä vielä itse, älä jatka lukemista tämän pidemmälle. Ohjeet saattavat paljastaa pelin yllätyksiä!

Nämä ohjeet on tarkoitettu pelikokemuksen jälkeiseen hetkeen, kun peli halutaan palauttaa takaisin alkuperäisiin asetuksiinsa. Lue ne vasta kun olet pelannut pelin kokonaan läpi.

Löydät ohjeet sivun lopusta:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

PostCuriousin Adrift-kotipakopelin resetointi

Adrift on helppo resetoitava, lukuunottamatta yhtä sen esineistä, mutta siitä lisää myöhemmin. Aloitetaan kirjekuorista ja niiden paperisista vihjeistä.


Taivas, keltainen kuori - Laita kuoreen hahmomaalaus, jossa hahmon ympärillä on paljon perhosia. Sen lisäksi kuoreen tulee kolme vihjelappua, joiden yläkulmassa on sama kuunsirppisymboli, kuin kirjekuoressa.

Vesi, sininen kuori - Laita kuoreen hahmomaalaus, jossa on vihreitä vesikasveja ja oransseja meduusoja. Sen lisäksi kuoreen tulee kolme vihjelappua ja yksi muovikalvo mustilla viivoilla, joiden yläkulmassa on sama pisarasymboli, kuin kirjekuoressa.

Metsä, vihreä kuori - Laita kuoreen hahmomaalaus, jossa hahmon sarvista ja kädestä roikkuu oranssina hohtavia valoja. Sen lisäksi kuoreen tulee kolme vihjelappua, joiden yläkulmassa on sama kukkasymboli, kuin kirjekuoressa.

Maa, punainen kuori - Laita kuoreen hahmomaalaus, jossa hahmon ympärillä on eläinten kalloja ja pään yllä punainen ympyrä. Sen lisäksi kuoreen tulee kolme vihjelappua, joiden yläkulmassa on sama kolmiosymboli, kuin kirjekuoressa.

Muovipussit - Alunperin pelin irto-osat ovat pussukoiden lisäksi pakattuna pieneen läpinäkyvään muovipussiin. Jos nämä pienet muovipussit eivät mielestäsi sovi pelin tunnelmaan, voit jättää ne kokonaan pois pelilaatikosta. Vihje-esineet voi pussittaa suoraan omiin samettipusseihinsa ilman muovipusseja.

Keltainen pussukka - Pura kokoamasi vaaleansininen läpikuultava lumihiutale ja laita osat keltaiseen samettipussiin.

Sininen pussukka - Pura kokoamasi teräksen värinen vihje-esine ja laita sen osat siniseen samettipussiin.

Vihreä pussukka - Pura osiin kokoamasi vihreälehtinen ja ruskearunkoinen puu ja laita sen osat vihreään samettipussiin. Puun runkoa ei tarvitse purkaa, se mahtuu pussiin koottunakin.

Punainen pussukka - Tämän sisälle tulee tummanpunainen dodekaedri eli kaksitoistatahokas (eng. dodecahedron) ja vaaleanruskeat pahviset viisikulmiot eli pentagonit.

Tummanpunainen dodekaedri on näistä haastavin resetoitava. Se pitäisi saada takaisin kahteen osaan, sillä muuten pelin laatikko ei mahdu kiinni. Aloita irrottamalla sen kyljistä kaikki pahviset viisikulmiot. Sen jälkeen pitäisi löytää puoliskojen saumakohta. Etsi ensin esineen "katto ja pohja", eli kyljet joissa on reunassa kolo jokaisella viisikulmion sivulla. Sauma löytyy näiden molempien puolivälistä.

Nyt se haastavin osuus, puoliskot pitäisi saada puristettua ja vedettyä erilleen toisistaan. Ne saattaa saada irralleen pelkällä puristusvoimalla, mutta helpompaa se on kun esineestä saa paremman otteen. Kaksipuolinen teippi, silikoninen kannenavaaja tai liukumattomat kumihanskat antavat paremman otteen puoliskoista. Nyt niitä täytyy enää puristaa ja vetää samaan aikaan, jolloin puoliskojen tulisi irrota toisistaan.

Kun olet saanut puoliskot erilleen, laita ne takaisin pussiin peräkkäin niin, että pahviset viisikulmiot tulevat puoliskojen sisälle.

Laatikon pakkaaminen - Laita samettipussit ensin lokeroihinsa. Toiseen lokeroon pelkkä punanen pussukka ja loput kolme toiseen lokeroon. Lado kirjekuoret seuraavaksi niin, että punainen on alimpana ja keltainen päällimmäisenä. Aseta keltaisen kuoren päälle avunpyyntökirje, joka alkaa sanoilla "Hello, I want to start..." ja sen päälle "Read me first"-lappu. Sulje lopuksi laatikon kansi.

Adrift on nyt valmis seuraavaa pelaajaa varten!