Decktective rikosmysteerien ratkontaa korttipakan muodossa

Decktective - Rikospelien aliarvostettu helmi

Decktective-korttipelisarja saattaa olla yksi rikosmysteeripelien aliarvostetuimpia helmiä. Sen jokainen osa on palkitsevaa pelattavaa, jos sinusta löytyy hitustakaan Hercule Poirot'a tai Enola Holmesia. Pelin aikana saadut todistusaineistot, silminnäkijöiden haastattelut, rikospaikalta löydetyt johtolangat ja oma päättelykykysi johdattavat ratkaisun jäljille, kunhan luotat näkemääsi ja lukemaasi.

:: Mysteerin ratkaiseminen alkaa rikospaikalta

Peli alkaa rikospaikan rakentamisella, mikä tapahtuu pelikotelon ja muutaman kuvakortin avulla. Rikospaikkakuvaelma auttaa hahmottamaan mitä on tapahtunut ja tarjoaa vihjeitä, joita voitte katsella milloin tahansa pelin aikana. Tätä kannattaa harrastaa pelin edetessä ahkerasti, sillä kuvista voi tiedon lisääntyessä löytää uusia johtolankoja, joita ei aiemmin hoksannut ajatella sen tarkemmin.:: Tarpeettomat johtolangat avainasemassa

Pelin aluksi käydään läpi helpot säännöt ja niistä selviää montako korttia kukin pelaaja yksi kerrallaan nostaa. Jokainen pelaaja pelaa vuorollaan kortin, jonka hinta on 1-10 arkistoitua korttia. Korteissa on rikoksen ratkaisuun tarvittavia vihjeitä, kuten henkilöhaastatteluita, rikospaikalta löytyviä esineitä tai muuta mahdollisesti hyödyllistä tietoa.

Helposti muistettavat tai jopa hyödyttömiksi koetut kortit kannattaa pelata arkistoon. Tavoitteena on saada arkistoitua yhteensä 10 korttia. Arkistoon pelattuja kortteja ei näe kukaan muu, eikä niitä voi katsoa enää pelin aikana. Sivuun laitetun kortin sisällöstä saa kertoa muille pelaajille vasta pelin loppupuolella, kun on aika selvittää mitä rikospaikalla on tapahtunut.

:: Juonenkäänteistä lisähaastetta

Rikospaikkaa tutkiessa vastaan tulee erilaisia juonenkäänteitä ja tapahtumia, jotka saattavat helpottaa tai vaikeuttaa rikoksen ratkaisemista. Laittakaa siis heti pelin alusta alkaen suurennuslasit tanaan ja aivosolut töihin, jotta mitkään yllätykset eivät pääse sotkemaan rikostutkintaanne.:: Rikos ratkeaa huolellisuudella

Kun ratkaisun hetket ovat käsillä, älkää kiirehtikö. Katsokaa rauhassa kaikkia keräämiänne todisteita ja tutkikaa rikospaikan ympäristö vielä kerran tarkasti. Muistakaa tässä vaiheessa kertoa mitä johtolankoja laitoitte arkistoon ja kuvailkaa mitä kyseisissä korteissa näitte. Esittäkää toisillenne paljon "miksi" ja "kuka" -kysymyksiä. Vasta kun teillä on hyvä yleiskuva tilanteesta, siirtykää pelin viimeiseen vaiheeseen ja ottakaa kysymyskortit esiin.

Luottakaa saamiinne todisteisiin, peli ei yritä harhauttaa teitä. Ette välttämättä huomaa kaikkia mahdollisia vihjeitä, mutta hyville pistemäärille pääsee varmasti ajattelemalla kuten terävimmät yksityisetsivät. Kyky erottaa syyllisen tai syyllisten jäljille johtavat johtolangat muista todisteista ratkaisee.

:: Parasta pelata kaksin, kolmisin tai nelisin

Vaikka pelin tekijät muuta väittävätkin, eivät Decktective-sarjan pelit mielestämme toimi yksin pelaten. Syy siihen on vihjekorttien arkistointisysteemi, joka toimii 2-4 pelaajalla erinomaisesti, muttei lainkaan yhdellä pelaajalla. Mikään ei tietenkään estä pelaamasta Decktectivejä yksin, mutta pelikokemuksesta jää silloin puuttumaan paljon.:: Jos tykkäät yhdestä, tykkäät kaikista

Parasta Decktective-sarjassa on sen tasavahva laatu. Korttipakasta toiseen rikosmysteerit antoivat samantasoisen pelikokemuksen. Jokainen pelaamamme Decktective tarjoili onnistumisia ja saimme suurimmasta osasta kohtalaisen hyvät pistemäärät. Sekin, mikä meni meiltä pisteiden osalta täysin penkin alle, oli yllättäen pelikokemuksena silti onnistunut. Jos katsot, luet tai kuuntelet mielelläsi erilaisia rikosmysteerejä, nautit todennäköisesti myös Decktectiveistä.

Valitse oma Decktective-suosikkisi!


Takaisin blogiin

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista ja kommentit luetaan läpi ennen niiden julkaisua.

50 Clues Leopold ja Maria -trilogiat pakohuone lautapeli kauhupakohuone

50 Clues, kun toivot olevasi väärässä

Tämä pelisarja vie sinut pakolautapelien pimeälle puolelle. Leopold ja Maria trilogiat eivät sovi henkiöille, joita väkivalta kauhistuttaa.

Osta jos uskallat
Box ONE pakohuone lautapeli yhdelle

Box ONE nyt vihdoin saatavilla Suomesta!

Suursuosion maailmalla saavuttanut Box ONE by Neil Patrick Harris -pakohuonelautapeli saatavilla nyt Aprikoin verkkokaupasta.

Osta Box ONE by Neil Patrick Harris