Kolme kuningasta korttipelin säännöt

Kolme kuningasta -seurapelin säännöt ja pelikortit

Kolme kuningasta on pelikorteilla pelattava seurapeli, joka sopii pelattavaksi myös yhdessä lasten kanssa. Se on alunperin juomapeli ja hulvaton sellaisenakin, mutta perheen yhteistä peli-iltaa ajatellen päätimme muuntaa juomapeliklassikon alaikäisille sopivammaksi irtokarkkiversioksi.

 

:: Tarvittavat välineet

- 3-10 sopivan ikäistä pelaajaa
- korttipakka, jonka kaikki kunkut on tallella
- korttien keskelle tuleva kulho
- kaikkien mielestä pahoja irtokarkkeja, paljon!
- pahoille karkeille oma kulho
- omavalintaisia hyviä irtokarkkeja
- jokaiselle pelaajalle oma pussi hyviä karkkeja varten

 

Kolme kuningasta seurapelin säännöt irtokarkeilla


:: Karkkivinkki sujuvaan pelaamiseen

Valikoikaa peliä varten helposti syötäviä karkkeja, pehmeitä, pieniä ja nopeasti pureskeltuja. Sitkeät ja suuret karkit eivät sovellu Kolmen kuninkaan pelikarkeiksi. Karkkien ei tarvitse välttämättä edes olla karkkeja, myös pieneksi palotellut kasvikset, hedelmät ja popcornit käyvät pelivälineiksi. Muista, että syötävien on oltava turvallisia nieltäviä, vaikka pelaajia naurattaisi!

:: Kolme kuningasta -karkkipelin valmistelu

Keskelle pöytää asetetaan tyhjä kulho ja sen ympärille laitetaan pelikortit rinkiin numeropuolet alaspäin. Pöydälle laitetaan myös kulho, joka on täytetty kaikkien pelaajien mielestä pahoilla karkeilla. Lisäksi jokaisella pelaajalla on oma pussinsa itse valittuja hyviä irtokarkkeja.

Huomioikaa muiden pelaajien mahdolliset allergiat. Muistakaa myös, että pelkkä "en tykkää" ei ole allergiaa.

Käykää kaikki pesemässä kätenne ennen pelaamista!

:: Koko pelin ajan pätevät säännöt

- ketään ei saa osoittaa sormella, kyynärpäällä tai muulla raajalla osoitus on ok
- kenenkään nimeä ei saa sanoa, kuvaile kenestä puhut
- kiroilla ei saa, ei millään kielellä
- karkki otetaan kulhosta tai pussista aina vasemmalla kädellä
- karkki suussa ei saa puhua suu auki, mutta suu kiinni puhuminen on sallittua

 

Juomapeli Kolme kuningasta karkkiversiona


:: Sääntörikkomukset ja pöydästä poistuminen

Joka kerta, kun joku rikkoo sääntöjä, hän joutuu syömään yhden karkin pahat-karkit-kiposta. Varmistakaa niiden riittävä määrä ennen peliä. Jos pahoja karkkeja jää pelin jälkeen jäljelle, se tarkoittaa vain lähitulevaisuudessa pidettävää uutta peli-iltaa!

Pöydästä saa poistua ainoastaan vessaan. Poistuessa tehdään sormilla kasvoille silmälasit oikein päin ja sanotaan kuuluvasti "poistun pöydästä". Palatessa tehdään sormilla kasvoille silmälasit väärin päin ja ilmoitetaan kuuluvasti "palaan pöytään". Pöytään palaavalta kysytään muistiko hän pestä kätensä ja jos se unohtui, rangaistuksena on käsien pesu ja kaksi pahaa karkkia.

Peli jatkuu normaalisti, vaikka joku poistuisikin hetkeksi pöydästä. Pöytään palaavan kannattaa kysyä mahdollisista sääntömuutoksista palatessaan.


Kolmen kuninkaan säännöt ja pelikortit

:: Korttien numeroiden merkitykset

1-4 = Karkkien määrä -kortti

Nostaja määrää jonkun tai jotkut syömään kortin lukumäärän verran karkkeja heidän omasta pussistaan. Lukumäärän voi jakaa useamman pelaajan kesken,  jos kortissa on esimerkiksi numero 4, sen voi jakaa 1, 1 ja 2.

5 = Suksi suolle -kortti
Tuoreimman vitosen nostajan kysymyksiin vastataan aina ensin "suksi suolle" ja vasta sitten vastataan hänen esittämäänsä kysymykseen.

6 = Koita ottaa -kortti
Kaikki pelaajat ottavat nopeasti pussistaan yhden karkin ja läiskäisevät sen otsaansa. Hitain syö oman otsakarkkinsa lisäksi yhden pahan karkin, muut vain oman karkkinsa. Kiistatilanteessa kaikki kinastelevat osapuolet syövät pahan karkin.

7 = Kädet ilmaan -kortti
Kaikki pelaajat nostavat kätensä nopeasti ylös, hitain joutuu syömään pahan karkin. Kiistatilanteessa toimitaan samoin kuin edellisen kohdalla.

8 = Muut maistaa -kortti
Kortin nostaja tarjoaa muille karkin omasta pussistaan. Karkki otetaan silmät kiinni, ei saa valikoida.

9 = Maista muilta -kortti
Kortin nostaja ottaa karkin muiden pusseista, silmät kiinni tämäkin.

10 = Uusi sääntö -kortti
Kortin nostaja keksii peliin uuden säännön, joka kestää halutun ajan. Sääntö voi kestää esimerkiksi kaksi kierrosta tai koko pelin loppuun. Uusi sääntö ei saa kumota perussääntöjä.

Jätkä = Karkki lentoon -kortti
Kaikki ottavat omasta pussistaan karkin ja heittävät sen ilmaan. Jos karkkia ei saa suuhunsa, vaan se putoaa lattialle, on syötävä pudonneen karkin lisäksi yksi karkki pahojen karkkien kulhosta.

Kuningatar = Peukkukortti
Kortti jätetään nostajan eteen pöydälle kuvapuoli ylöspäin ja peli jatkuu. Kortin nostanut nostaa vaivihkaa peukun pystyyn näkyvälle paikalle, tämän voi tehdä missä tahansa vaiheessa peliä. Kelvollisia paikkoja ovat esimerkiksi vasten poskea, leukaa tai pöydän reunaa. Peukun on oltava pystyasennossa. Muiden tulee laittaa peukku täsmälleen samalla tavalla ja se, joka viimeisenä asettaa peukun paikalleen, häviää ja syö pahan karkin. Peukkukortti siirretään tämän jälkeen käytettyjen korttien kasaan.

Kuningas = Kulho täyttyy -kortti
Kortin nostaja laittaa 1-3 karkkia korttiringin keskellä olevaan kulhoon. Karkit voivat olla omasta pussista valikoituja hyviä karkkeja tai pahojen karkkien kulhosta poimittuja pahoja karkkeja. Se, joka nostaa neljännen kuninkaan häviää pelin, ja syö kulhon kerralla tyhjäksi.

Peli päättyy tähän.

Seurapeli Kolme kuningasta pelikorttien merkitykset

:: Kaikki hauskuus irti pelistä

Pitäkää tempo ripeänä, nopea tahti aiheuttaa enemmän virheitä, jotka yleensä kertautuvat pelaajien syytellessä toisiaan sääntörikkomuksista.

Kytätkää muiden pelaajien tekemiä sääntörikkomuksia, huomauttakaa niistä heti ääneen.

Uudet säännöt -korttia varten voi tehdä sääntölappuja, joita nostetaan sokkona. Niihin voi kirjoittaa esimerkiksi "rummuta pöytää kun olet nostanut kortin", "taputa päätäsi aina kun olet syönyt karkin" ja "pidä nenästä kiinni kun puhut".

Jos haluatte pelata peliä limujuomapelinä, vaihtakaa jätkä-sääntö suihkulähteeseen. Siinä kaikki pelaajat aloittavat juomisen samaan aikaan ja vasta kun kortin nostanut lopettaa, saa hänen vieressään istuva lopettaa ja vasta kun hän lopettaa, saa hänen vieressään istunut lopettaa. Tämän kortin kanssa on hyvä varmistaa kaikkein juomien riittävyys.

:: Mistä erinomaisen hyvät pelikortit?

Aprikoi Gamesin verkkokaupasta löydät NPH-korttipakan, joka on kuin tehty tätä peliä varten. Kortit asettuvat kauniisti rinkiin kulhon ympärille ja ne on nopeasti tunnistettavissa klassisen kuvituksensa ansiosta.

[ Osta NPH-pelikortit ]

Kolme kuningasta juomapeli perheversiona
Takaisin blogiin

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista ja kommentit luetaan läpi ennen niiden julkaisua.

50 Clues Leopold ja Maria -trilogiat pakohuone lautapeli kauhupakohuone

50 Clues, kun toivot olevasi väärässä

Tämä pelisarja vie sinut pakolautapelien pimeälle puolelle. Leopold ja Maria trilogiat eivät sovi henkiöille, joita väkivalta kauhistuttaa.

Osta jos uskallat
Box ONE pakohuone lautapeli yhdelle

Box ONE nyt vihdoin saatavilla Suomesta!

Suursuosion maailmalla saavuttanut Box ONE by Neil Patrick Harris -pakohuonelautapeli saatavilla nyt Aprikoin verkkokaupasta.

Osta Box ONE by Neil Patrick Harris