Mitä lahjaksi ihmiselle jolla on jo kaikkea?

Mitä lahjaksi ihmiselle jolla on jo kaikkea?

Klassinen kysymys, johon on olemassa paljon hyviä vastauksia. Useimmat niistä pyörivät erilaisten kerran elämässä koettavien elämysten ympärillä, hyvästä syystä.

Jos budjettisi ei juuri nyt veny riuttasukellukseen, safarimatkaan tai helikopterilentoon, on onneksi olemassa paljon edullisempiakin vaihtoehtoja. Miltä kuulostaisivat esimerkiksi kotona pelattavat pakohuonepelit ja rikosmysteerit elämyslahjana?

:: Anna intoa ja onnistumisia

Pakohuoneiden tapaan myös kotona pelattavat pakolautapelit ovat unohtumaton tapa irtaantua hetkeksi kaikesta arkisesta. Laadukkaasti toteutetun pakopelin tarina ja pulmat vievät pelaajat onnistumisen kokemusten ja ahaa-elämysten maailmaan.

Hyvin sujuneen pakopelielämyksen jälkeistä innostunutta tunnelmaa on yllättävän vaikea kuvailla. Harvat elämykset tarjoavat yhtä monipuolisesti juuri sopivalla vaikeustasolla ratkottavia tehtäviä, tarinaa ja kaunista katseltavaa. Pakopelissä saavutettu flow-tila antaa monille itseluottamusta siihen, että mikä tahansa ongelma on ratkaistavissa, myös pelin ulkopuolella.

lahjaksi elämys pakopelin tai rikosmysteerin muodossa

:: Anna kerran elämässä -kokemus

Pakohuonepeli pelataan vain kerran ja tämä tuntuu olevan yleisin syy siihen, miksi monet harkitsevat myös kotona pelattavien pakolautapelien hankkimista pitkään. Kun tehtävät on tehty ja kaikki pulmat on ratkottu, ei ole mitään mieltä pelata peliä enää uudelleen. Yllätykset on jo koettu, juonenkäänteet juonittu ja onnistumiset onnistuttu. Harva meistä katsoo samaa elokuvaakaan uudestaan heti seuraavana päivänä, tai edes vuoden päästä.

On täysin ymmärrettävää, että kerran pelattavan pelin hankinta mietityttää. Onhan seura- ja lautapeleissä lähtökohtaisesti mahdollisuus pelata peliä uudestaan ja uudestaan. Pakolautapelien kanssa tätä ei harrasteta, eikä tarvitsekaan. Ne eivät nimittäin ole nimestään huolimatta lautapelejä, vaan kerran elämässä koettavia elämyksiä.

:: Suurin vika vai sittenkin paras ominaisuus

Se, että peliä ei ole järkeä pelata uudelleen on ehkä hieman yllättäen kotipakopelien ja rikosmysteerien paras ominaisuus. Peliä pelatessa pelaajat nimittäin tietävät, että juuri nyt koettava pelihetki koetaan vain sen yhden kerran. Toista kierrosta ei pelata, uusintaotteluita ei oteta.

Käsillä oleva pelikokemus on se, joka tulee muistaa ja jota on syytä arvostaa. Peliä ei pelata läpi puolivillaisesti sivusilmällä puhelinta samalla pläräten, vaan siihen keskitytään oikeasti. Et siis anna lahjaksi vain peliä. Annat hetken, jossa jokainen pelaaja on tietoisesti läsnä koko pelin ajan.

lahja ihmiselle jolla on jo kaikkea

:: Ensikertalaiselle sopivaa pelattavaa

Jos et ole varma onko lahjansaajalla aiempaa kokemusta pakohuonepeleistä tai rikosmysteerien ratkaisemisesta, valitse ensikertaiselle sopiva peli. Kategorian pelit antavat riittävästi haastetta kokeneellekin pelaajalle, mutta myös tärkeitä onnistumisia ensikertalaisille. Pelimekaniikka on helppo ja nopea oppia, sillä sääntöjä ei kotipakopeleissä tarvitse erikseen päntätä.

Jos lahjansaajalla ei ole minkäänlaista aiempaa pakopelikokemusta, varmin valinta ensimmäiseksi peliksi on The Egyptian Enigma Mini Mysteriesiltä.


:: Itsenäiselle yksin pelattavaksi

Tavalliset seura- ja lautapelit vaativat yleensä vähintään kaksi pelaajaa, jotta pelin pelaaminen onnistuu. Aikataulujen sopiminen ja pelimieltymysten yhteen sovittaminen on oma projektinsa, jota itsenäisen kotipakopelaajan ja rikosmysteerien ratkojan ei tarvitse pohtia.

Suurin osa kotona pelattavista pako- ja rikospeleistä on nimittäin pelattavissa myös yksin, ilman minkäänlaisia sääntökikkailuja. Box ONE by Neil Patrick Harris on jopa vartavasten suunniteltu yksin pelattavaksi. Jos lahjansaajan peliporukan pääluku mietityttää, valitse peli, joka sopii myös soolopelaajalle.

:: Pienikin budjetti riittää

Parhaat kotona pelattavat pakopelielämykset, kuten legendaarisen maineen saavuttanut Never House, ovat yleensä syystä hinnakkaampia. Onneksi saman tyyppiseen pulmanratkontaan voi tutustua pienemmälläkin budjetilla.

Edullisimmillaan saat kotipakopelin tai rikosmysteerin alle parillakympillä. Cluehoundin mysteerilehdet, sekä Deckscape ja Decktective -sarjat toimivat missä ja milloin tahansa, sillä ne eivät vaadi lainkaan elektroniikkaa.

Kauhupeleistään tunnetuksi tulleesta 50 Clues -sarjasta löydät puolestaan unohtumattomia kokemuksia pelaajille, jotka haluavat tietää missä heidän mukavuusalueensa rajat kulkevat. Jos kauhu ja karmaisevat päätökset eivät innosta, löydät perheystävällisempää pelattavaa Unlockilta.

joululahjaksi pakohuone-elämyksiä ja rikosmysteeripelejä

:: Pulmahirmuille moneksi tunniksi pähkäiltävää

Tavallisesti pakohuoneissa pelaajilla on tunti aikaa selvittää pelin tehtävät ja kun aika loppuu, peli päättyy. Kotipakopeleissä ei yleensä aikarajoja ole, tai jos onkin, ne on helppo jättää huomioimatta. Tehtävät voi ja saa ratkoa kaikessa rauhassa loppuun asti, vaikka pelin kyljessä sen kestoksi ilmoitettaisiin tasan 60 minuuttia.

Kotipakopelin aika-arvio voi olla myös paljon pidempi kuin yksi tunti. Niistä löytyy nimittäin paljon pelejä, joiden kesto on parista tunnista jopa useampaan tuntiin. Ehkä paras hinta-laatu-pulmamäärä-suhde on korttipakkamuotoisessa Lost in the Shufflessa, joka tarjoaa muutamalla kympillä tuntikausiksi ratkottavaa.

:: Valitse pelaajan persoonaan sopiva peli

Paras lahja on tietenkin sellainen, joka on kaikin puolin saajalleen sopiva. Kotipakopeleistä ja rikosmysteereistä löytyy niin paljon valinnanvaraa, että lahjapelin valinta saajan persoonaa peilaten onnistuu varmasti.

Anna totisempaa pre-apocalyptista koodinratkontaa tai nykyaikaan sijoittuvia rikostapauksia realismin ystävälle. Romanttisempaa historianhavinaa löydät Decktectiven Bloody-red Roses ja The Will without an Heir -murhamysteereistä.

Mielikuvituksellista pelielämystä kaipaavalle on tarjolla Mr. Hincksin eriskummallinen hissiseikkailu tai lapsuudesta tuttuja satuhahmoja vilisevä goottihenkisesti kuvitettu Fairy Tale Files. Fairy Tale Filesit ovat erinomainen yhdistelmä pakopeliä ja rikosmysteeriä, jos et osaa päättää kummasta lahjansaaja pitäisi enemmän.

lahjaideoita niille, joilla on jo kaikkea

:: Lahjasi arvoinen lahjapakkaus

Jos olet jo ehtinyt hankkia lempi-ihmisellesi täydellisen, hieman tulitikkurasiaa isomman lahjan, voit Clueboxin avulla lisätä mukaan ainutlaatuista pakopelielämystä. Clueboxit ovat puisia pulmakuutioita, joiden sisällä on salalokero. Ne toimivat erityisen hyvin lahjapakkauksena, jonka jälkeen ne voidaan joko käyttää uudelleen tai jättää kirjahyllyyn kiinnostavaksi muistoksi. Nämä ovat yksi valikoimamme suosituimmista tuotteista, mistä päästäänkin aasinsiltaa kopsutellen tärkeään asiaan...

:: Tilaa pelit ajoissa

Lahjasesonkien ollessa kuumimmillaan nopeat syövät hitaat. Koska valikoimamme pelit tulevat meille ympäri maailman, osa jopa Havaijilta asti, kestää täydennyspelien matka tänne pikkukylään Pirkanmaalle oman aikansa. Toisinaan suosituimmat pelit loppuvat jopa pelintekijöiltä itseltään, jolloin täydennyksiä joudutaan odottamaan entistä pidempään. Kun siis olet katsastanut valikoimamme läpi ja tiedät mitä haluat, tee tilaus heti.

Sinun ei tarvitse jäädä odottelemaan alennusmyyntejä tai tarjouskampanjoita, pienenä pelikauppana emme lähde hintakilpailuihin isompia vastaan. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että tänään tilaamasi peli olisi meillä ensi viikolla alennusmyynnissä. Aprikoi Gamesilla hinnat pysyvät vakaana ympäri vuoden.

Tervetuloa tekemään laadukkaita kotipakopeli- ja rikosmysteerilöytöjät!


Takaisin blogiin

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista ja kommentit luetaan läpi ennen niiden julkaisua.

50 Clues Leopold ja Maria -trilogiat pakohuone lautapeli kauhupakohuone

50 Clues, kun toivot olevasi väärässä

Tämä pelisarja vie sinut pakolautapelien pimeälle puolelle. Leopold ja Maria trilogiat eivät sovi henkiöille, joita väkivalta kauhistuttaa.

Osta jos uskallat
Box ONE pakohuone lautapeli yhdelle

Box ONE nyt vihdoin saatavilla Suomesta!

Suursuosion maailmalla saavuttanut Box ONE by Neil Patrick Harris -pakohuonelautapeli saatavilla nyt Aprikoin verkkokaupasta.

Osta Box ONE by Neil Patrick Harris