Pakolautapeli voi olla kuin kaurakeksi tai kinuskikakku

Pelaisitko mieluiten kaurakeksin, korvapuustin vai kinuskikakun?

Jos olet joskus pelannut pakolautapelin tai pari, sinulla on jo jonkinlainen käsitys siitä mitä ne ovat ja millaisia tehtäviä niistä saattaa löytyä. Mutta tiedätkö oliko pelaamasi pakopeli keksi, viineri, leivos, muffinsi vai kokonainen kerroskakku?

pakopeli on parhaimmillaan nostalgisen yksinkertainen elämys

:: Perinteiset kahvikeksit

On lämmin kesäpäivä. Pirttipöydällä on mankeloitu pellavaliina, kukkasin kuvioidut kahvikupit ja tarjottimella kaura- ja vohvelikeksejä. Kannussa on kylmää marjamehua ja mummo tuo pöytään lisää kahvia. Kuuluu tuttu kehotus ottaa lisää tarjottavia, syömistä vartenhan ne on pöytään kannettu.

Samaa kursailematonta ja tuttua mummolan kesäfiilistä löytyy pakopeleistä, joita pelataan selailtavan lehden muodossa tai pelkillä korteilla ja tietenkin ilman nettiyteyttä. Kortti- tai lehtipohjaisen pakopelin rakenteellinen yksinkertaisuus ei vähennä sen tehtävien monipuolisuutta, ne ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullista pelattavaa. Maista vaikka Deckscapeja tai Cluehoundeja.

sovelluksen käyttö tuo pakolautapeliin paljon syvyyttä


:: Suklaaleivos tai mansikkaviineri

Niin nostalginen kuin mummolasta tuttu keksitarjotin onkin, on toisinaan mukava nautiskella mehevämmistä herkuista. Korttipakan muodossa olevaan pakopeliin saa runsaasti lisää syvyyttä älypuhelimen ja siihen ladattavan sovelluksen avulla.

Tehtävät saattavat vaatia pelaajilta ääntelyä, kääntelyä, puhaltelua, hinkkailua, heiluttelua, pyörittelyä tai täppäilyä. Korteissa olevien tehtävien lisäksi pelaajat näkevät AR-ominaisuuden avulla aiemmin näkymättömissä olleita vihjeitä. Elektroniikan syventämiä makuelämyksiä pääset kokemaan Unlock!-pelien parissa.

rikosmysteeripelit ovat kuin korvapuusteja

:: Korvapuustit ja rahkapullat

Mehevistä maistuvista puheen ollen, perinteisempään makuun saattaa sopia paremmin rikosmysteerien ratkominen. Sovelluksilla kikkailun ja pulmatehtävien pähkäilyn sijaan nämä pelit tarjoavat rikospaikkoja, todistusaineistoja, silminnäkijähavaintoja ja yhden tai useamman epäilyttävän henkilöprofiilin tutkittavaksesi.

Tehtäväsi on selvittää mitä on tapahtunut ja kuka tai ketkä ovat teon takana. Jos salapoliisisarjat ja murhamysteerit maistuvat, valitse lämpimäisiksi jokin näistä kiinnostavista rikosmysteereistä.

paras pakolautapeli on kuin kaunis kinuskikakku

:: Täyteläiset täytekakut

Pehmeää sopivasti kostutettua kakkupohjaa, kerroksittain suussa sulavaa täytettä, kermavaahtoa ja kauniita koristeita... Jotkut jälkiruuat kuuluvat ansaitusti juhlahetkiin, kuten syntymäpäiville, valmistujaisiin ja päiviin jolloin puhtaat pyykit päätyivät viimein viikattuina kaappiin saakka. Näitä hetkiä on syytäkin juhlistaa kakkukestein!

Pakohuonepeleistä tällaisia kerroksittain avautuvia ja yllätyksellisen hykerryttäviä pelejä on harvemmassa kuin aiemmin lueteltuja arkisempia herkkuja. Ne vaativat tekijöiltään enemmän panostamista materiaaleihin, juonenkäänteisiin, tehtäviin ja muihin yllätyksiin. Arjen juhlaan suosittelemme kinuskisen yllättävää Box ONEa ja tummia makuja uhkuvaa Never Housea.


[Millä sinä haluat herkutella?]
Takaisin blogiin

Mitä ajatuksia kirjoitus herätti?

*Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista ja kommentit luetaan läpi ennen niiden julkaisua.

50 Clues Leopold ja Maria -trilogiat pakohuone lautapeli kauhupakohuone

50 Clues, kun toivot olevasi väärässä

Tämä pelisarja vie sinut pakolautapelien pimeälle puolelle. Leopold ja Maria trilogiat eivät sovi henkiöille, joita väkivalta kauhistuttaa.

Osta jos uskallat
Box ONE pakohuone lautapeli yhdelle

Box ONE nyt vihdoin saatavilla Suomesta!

Suursuosion maailmalla saavuttanut Box ONE by Neil Patrick Harris -pakohuonelautapeli saatavilla nyt Aprikoin verkkokaupasta.

Osta Box ONE by Neil Patrick Harris